Vaakgestelde vragen

De meest gestelde vragen beantwoord. Heb je een andere vraag? Laat het ons weten via info@kapoentjesgym.be!

Turnlessen

Je schrijft je kindje in in de groep die het dichtste past bij de leeftijd van je kindje. Is je kindje 15 maanden, dan schrijf je in bij de Wiesjes (1-2 jaar). Is je kindje 23 maanden, dan mag je al inschrijven in het groepje van de Kapoentjes (2-2,5 jaar).

De turnlessen gaan door in een aparte zaal die toegankelijk is voor iedereen die gereserveerd heeft voor hun specifieke turnles. Deze zaal is verschillend van de zaal van de Open Gym.
De Open Gym en de Turnlessen gaan wel allemaal door in hetzelfde gebouw van jouw Kapoentjesgym.
Kapoentjesgym HERENT: Groenstraat 26, 3020 Veltem-Beisem
Kapoentjesgym TONGEREN: Gasthuisbosdreef 1C, 3700 Tongeren

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven.
Indien een les volzet is, kun je ook niet inschrijven.
Indien je een losse les boekt (bvb in de vakantie), kan de inschrijvingstool eerst ‘beschikbaar’ aangeven en bij een volgende stap ‘volzet’ aangeven.

Deze les is dan ook effectief volzet.

Nee, je kan niet reserveren voor een volgende reeks. De huidige leden krijgen telkens eerst voorrang om opnieuw in te schrijven en nadien kan de rest mee aansluiten.

Indien je een les gaat missen, mag je ons dit altijd laten weten via mail (info@kapoentjesgym.be)
Op voorhand geannuleerde lessen mag je inhalen binnen dezelfde lessenreeks in een les waar er plaats vrij is. Vrije plekjes vind je zelf online tussen de lessenreeksen of bij de Last-Minute Plekjes. Een les die reeds voorbij is en waarvoor je niet hebt afgemeld, kun je niet inhalen.
Om een inhaalles te boeken, mail je ons ook, je kunt dit zelf niet online in orde maken. We kunnen niet garanderen dat het plekje waarvoor je mailt, nog steeds vrij is op de moment dat wij je mailtje lezen.
Een inhaalles kan niet geboekt worden in een vakantieles of andere extra losse lessen.

Er is een wachtlijst voor de lessen en om hierop te komen, mail je even naar info@kapoentjesgym.be
Deze wachtlijst wordt niet chronologisch afgegaan bij nieuwe inschrijvingen. De wachtlijst krijgt net iets sneller dan de grote groep een mailtje om te kunnen inschrijven.

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven.

We geven de voorkeur dat broers/zussen thuisblijven indien mogelijk. Als het niet mogelijk is, kunnen ze meekomen. De grote broers/zussen gaan wel de ganse les aan de zijkant mee volgen. Het is niet de bedoeling dat zij actief meespelen, ook niet als de les op de blauwe mat bezig is. Ze kunnen zich rustig aan de kant zetten en hun daar eventueel bezig houden.

Nee, er wordt 1 begeleider per kindje toegelaten tijdens de les. Extra begeleiders moeten buiten wachten tijdens de les. Zo is het rustiger voor de kindjes en hebben ze meer ruimte. Als elk kindje 2 begeleiders meeneemt, zijn dat serieus veel benen en voeten die rond die kindjes rondlopen.

Je mag zeker inschrijven tot het moment dat je kindje naar school gaat. Let op, dit is wel enkel geldig voor lessen tijdens de week, niet voor lessen in het weekend.

Om in te schrijven, mail je best naar info@kapoentjesgym.be om alles verder te regelen.

Je kan voor losse lessen inschrijven als er plaats is in die les. Je vindt deze losse lessen onder ‘Last Minute Plekjes’ in je profiel.

Je bent pas ingeschreven voor een les, indien je online hebt ingeschreven én hebt betaald.

Je krijgt hiervan dan ook een bevestiging via mail en wij zien jullie inschrijving automatisch binnenkomen. Een reservatie via mail aanvragen is niet geldig.

Bij het annuleren van een losse les (1 les of meerdere apart geboekt) zijn er volgende opties:
OPTIE 1: Je houdt de lessen tegoed en kun je maximum houden tot het einde van de lopende lessenreeks.

OPTIE 2: Je krijgt een terugbetaling. Bij deze terugbetaling verrekenen we €5/transactie dat je hebt gemaakt tot betaling van je lessen. De aangerekende verzekering wordt nooit terugbetaald, deze blijft wel geldig tot het einde van het lopende schooljaar.


Bij het annuleren van een lessenreeks (meerdere lessen) zijn er volgende opties:
OPTIE 1: Je houdt de lessen tegoed voor een volgende lessenreeks. Deze lessen kun je maximum houden tot het einde van een volgende lessenreeks.

OPTIE 2: Je krijgt een terugbetaling. Bij deze terugbetaling verrekenen we €5/transactie dat je hebt gemaakt tot betaling van je lessen. De aangerekende verzekering wordt nooit terugbetaald, deze blijft wel geldig tot het einde van het lopende schooljaar.

Als ouder/begeleider van je kind doe je actief mee. Je gaat dus de ganse les samen met je kindje bewegen en ze vooral helpen tijdens de oefeningen.

Nee, onze lessen zelf zijn niet fiscaal aftrekbaar. Onze kampen tijdens de schoolvakanties zijn dit wel.

Je krijgt op het einde van elke lessenreeks automatisch via mail het document dat je kan binnenbrengen bij je mutualiteit. Je hoeft dit dus niet mee te nemen naar de les.

Ga naar ‘Inschrijven’ en maak een profiel aan. Vervolgens voeg je je kindje toe en hebben wij alle nodige gegevens. Je krijgt nu automatisch onze nieuwsbrieven en info.

Een proefles kun je volgen op elk moment van de lessenreeks. Dit kan wel enkel in een les waar nog plekjes vrij zijn. Een gratis proefles kun je niet volgen tijdens de extra losse lessen voor kruipers, tijdens de schoolvakanties of in Last Minute Plekjes.

Onze lessen zijn toegankelijk vanaf je kindje gaat kruipen. Als je kindje kruipt, kun je de lessen voor de ‘Kruipers’ volgen. Als je kindje gaat stappen, kun je de wekelijkse lessen volgen bij de Wiesjes (1-2 jaar), Kapoentjes (2-2,5 jaar) of Jetjes (2,5-3,5 jaar).

Feestjes

Wij voorzien een gedekte tafel met bordjes, bekers, bestek, servetten, vlaggetjes en een versierde stoel voor de jarige. We zorgen ook altijd voor begeleiding bij het feestje. Afhankelijk van je formule voorzien we dan al dan niet geleide activiteiten.

Jullie zorgen voor eten en drinken en een heleboel enthousiaste kindjes.

Ja, de prijzen die je ziet staan met het aantal kindjes, is inclusief de jarige(n).

Je feestje is pas geboekt, indien je van ons een bevestiging hebt ontvangen via mail.
De betaling van het feestje dient uiterlijk 2 weken voor jullie feestje te zijn gebeurd. 

Bij het annuleren van een feestje zijn er volgende opties:
OPTIE 1: Indien de betaling reeds is gebeurd, verplaatsen we het feestje naar een andere mogelijke datum. Indien de betaling nog niet is gebeurd, kunnen we dit kosteloos annuleren.

OPTIE 2: Je krijgt een terugbetaling. Bij deze terugbetaling verrekenen we €10 administratiekosten.

Een feestje kun je boeken via mail. Je geeft ons best al meteen enkele data door dat je kan en dan zoeken we samen naar het best mogelijke moment.

Kan ik de zaal afhuren voor een eigen privéfeest?
Nee, onze zaal is niet privé te huur.

Voor welke leeftijden zijn er verjaardagsfeestjes?
De feestjes zijn er voor kindjes die 4, 5 of 6 jaar worden en waarvan de vriendjes dus ook rond deze leeftijd zijn.

Hiervoor neem je best contact op als het effectief zover is. We zoeken dan samen naar een oplossing om dit eventueel te verplaatsen indien mogelijk.

Kampen

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven.

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven.
Indien een kamp volzet is, kun je de data niet meer aanvinken en dan kun je hier ook niet voor inschrijven.
Soms gebeurt het dat je dan ook enkel de voor- of de namiddag maar kan aanduiden ipv ene hele dag.

Nee, je kan enkel inschrijven voor een volgende kamp als de inschrijvingen open gaan. De huidige leden krijgen telkens eerst voorrang om opnieuw in te schrijven en nadien kan de rest mee aansluiten.

Indien je een kamp gaat missen, moet je ons dit op voorhand laten weten via mail op info@kapoentjesgym.be
Een kamp dat minstens 24u op voorhand wordt geannuleerd, kan verplaatst worden naar een andere dag of ander kamp zolang er plaats vrij is.
Een kamp dat minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, wordt niet verplaatst en wordt niet terug betaald. Je fiscaal voordeel en je teruggave van de mutualiteit behoud je wel.
Zo kunnen we nog tijdig iemand anders contacteren.

Er is een wachtlijst voor de kampen en om hierop te komen, mail je even naar info@kapoentjesgym.be met de naam van je kind en de data waarvoor je graag op de wachtlijst wilt komen.
Deze wachtlijst wordt chronologisch afgegaan bij vrije plekjes.
Je bent zeker niet verplicht om dit plekje in te nemen.

Je bent pas ingeschreven voor een kamp, indien je online hebt ingeschreven én hebt betaald.

Je krijgt hiervan dan ook een bevestiging via mail en wij zien jullie inschrijving automatisch binnenkomen. Een reservatie via mail aanvragen is niet geldig.

Bij het annuleren van een kamp zijn er volgende opties:
OPTIE 1: Indien je minstens 24u op voorhand annuleert, hou je het kamp tegoed voor een ander kamp in dezelfde of de volgende vakantie. Deze gemiste kampjes kun je maximum houden tot een volgende schoolvakantie.
Indien je minder dan 24u voor de start van je kamp annuleert, kun je dit niet inhalen en krijg je geen terugbetaling. Je fiscaal voordeel en je teruggave van de mutualiteit behoud je wel.

OPTIE 2: Je krijgt een terugbetaling. Bij deze terugbetaling verrekenen we €5/transactie dat je hebt gemaakt tot betaling van je kamp. De aangerekende verzekering wordt nooit terugbetaald, deze blijft wel geldig tot het einde van het lopende schooljaar.

Nee, de kampen zijn zonder begeleiding van ouders, net zoals op school.

Onze kampen gaan door op losse dagen, we doen dus geen volledige weken kamp (mits uitzondering). Voor de exacte data kijk je best onder ‘Kampen’.

Onze kampen gaan elke schoolvakantie door op losse dagen. Voor de exacte data kijk je best onder ‘Kampen’.

Ja, je kan hiervoor via je profiel een fiscaal attest downloaden aan het einde van het kalenderjaar.

Dit fiscaal attest vind je terug in je profiel onder elk kind.

Indien je kindje enkel Open Gym op turnlessen heeft gevolgd, krijg je geen fiscaal voordeel. Het fiscaal attest is enkel indien je kindje een vakantiekamp heeft gevolgd (minstens een halve dag). Indien je kindje zeker op kamp is geweest en er staat toch ‘0’, dan moet je ons contacteren.

Je krijgt op het einde van elk kamp automatisch via mail een document voor je mutualiteit. Dit print je af, je vult zelf de ontbrekende gegevens ins, je plakt er een klevertje op en brengt dit binnen bij je mutualiteit.

De kindjes mogen op kamp komen zodra ze zijn gestart op school (dus minstens 2,5 jaar én schoolgaand). Kindjes die na de vakantie pas starten op school, zijn welkom vanaf de volgende vakantie.

Op locatie (huur ons in)

Wij nemen een heleboel turnblokken mee, een evenwichtsparcours en ons klein materiaal. We gaan dan een turnlesje doen met jullie groepje waarbij we eerst een kringmoment doen met zingen, dansen, springen, kruipen en klein materiaal. Vervolgens doen we een parcours over onze turnblokken en doen we enkele leuke turnoefeningen. Afsluiten doen we ook in onze kring met ballen, belletjes en een afscheidsliedje.

Het liefst zoveel mogelijk open ruimte, maar we kunnen ons best goed aanpassen aan alle locaties. We hebben al in grote ruimtes geturnd, maar ook in de klasjes van de kindjes, in de gangen en in de keuken.

We vragen minstens 1 begeleider van het peutergroepje die ons mee ondersteunt tijdens de les. De kindjes kennen ons ook niet, dus een vertrouwd persoon is heel belangrijk.

We doen de turnlessen in groepjes van ongeveer 12 kindjes. De grootte van de groep moet ook haalbaar zijn met de ruimte die beschikbaar is.

Je turnles op locatie is pas geboekt, indien je van ons een bevestiging hebt ontvangen via mail.
De factuur wordt pas na de turnles opgemaakt en dient dan betaald te worden voor de gevraagde datum. Bij een annulering van de turnles wordt er niks in rekening gebracht, we vragen enkel om op de hoogte te worden gebracht.

Open Gym

De Open Gym is toegankelijk voor kindjes van 0-3 jaar.
Elk kindje wordt verplicht begeleid door een volwassene.

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven en kiezen voor welke formule je wilt inschrijven.

De exacte openingsuren vind je terug onder ‘Open Gym’.

De Open Gym gaat door in een aparte zaal die toegankelijk is voor iedereen met een abonnement. Deze zaal is verschillend van de zaal van de Turnlessen, Kampen, Feestjes en andere geleide activiteiten.
De Open Gym en de Turnlessen gaan wel allemaal door in hetzelfde gebouw van jouw Kapoentjesgym.
Kapoentjesgym HERENT: Groenstraat 26, 3020 Veltem-Beisem
Kapoentjesgym TONGEREN: Gasthuisbosdreef 1C, 3700 Tongeren

De Open Gym is enkel toegankelijk voor kindjes van 0-3 jaar. Zolang het andere kind ook binnen deze leeftijdscategorie valt, is deze zeker welkom mits een correcte inschrijving van al je kindjes.

De Open Gym is betalend voor elk kind vanaf 6 maanden tot 3 jaar.
Kinderen onder de 6 maanden kunnen gratis mee naar de Open Gym.

Je mag met maximum 2 volwassenen naar de Open Gym komen.
De ruimte is bedoeld voor de kleintjes, we willen daarom niet dat het er te druk wordt door de volwassenen.

Je kan voor 1 dag inschrijven en zo dus eenmalig komen bewegen.
Je krijgt dat 1 dag toegang tot de Open Gym.

Je bent pas ingeschreven voor de Open Gym, indien je online hebt ingeschreven én hebt betaald.

Je krijgt hiervan dan ook een bevestiging via mail en wij zien jullie inschrijving automatisch binnenkomen. Een reservatie via mail aanvragen is niet geldig.

De Open Gym wordt niet terugbetaald en kan niet verplaatst worden.
Je hebt een zelf bepaalde periode toegang tot onze Open Gym. Indien je kindje eens ziek valt, kan dit dus ook niet verplaatst of verlengd worden.

Nee, de Open Gym zelf is niet fiscaal aftrekbaar. Enkel onze kampen tijdens de schoolvakanties zijn dit wel.

Je mag ons een mailtje sturen met de vraag om het document voor de mutualiteit door te sturen. Dan krijg je van ons een document met de juiste gegevens rond je inschrijving dat je dan zelf kan binnenbrengen bij je mutualiteit.

Nee, je kan geen gratis proefmoment komen volgen. Alle bezoeken aan de Open Gym zijn betalend of inbegrepen in je abonnement.

INSCHRIJVEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris vehicula urna vitae cursus ultricies. Nulla in urna vel justo ultricies tristique a eget leo. Quisque nec arcu ante.