Wat doet de Kapoentjesgym? 

De kapoentjesgym organiseert wekelijkse turnsessies voor peuters en kleuters van 1-3,5 jaar.

De kindjes komen samen met mama, papa, oma, opa, meter, peter,… turnen en hun motorische ontwikkeling versterken.

Wie zijn wij?

Stacey

Stacey is trotse mama van 2 zoontjes, Cas en Emil.
Toen ze 7 jaar was, heeft ze de turnkriebel te pakken gekregen en is ze beginnen turnen op competitief niveau.

In 2008 is ze afgestudeerd als Leerkracht Lichamelijke Opvoeding en nadien behaalde ze nog een Bachelor als Leerkracht Lager Onderwijs en een Postgraduaat in Sportmanagement. Na deze studies heeft ze enkele jaren ervaring opgedaan met het lesgeven aan baby’s van 4 maanden oud tot en met kinderen van 12 jaar. Hier heeft ze besloten om dit zelf te gaan organiseren, dichtbij huis. Zo is de Kapoentjesgym ontstaan!

Melanie heeft zelf 10 jaar een kinderdagverblijf gerund en wilde nadien nieuwe uitdagingen aangaan. Naast de turnlessen geeft zij ook onze verjaardagsfeestjes en laat ze volwassenen zweten in haar bootcamp-lessen. Ze is verder ook Personal Trainer en houdt van dansen! Een bezige en vooral sportieve bij!

Filosofie

Kinderen ontwikkelen en leren zodra ze op deze wondere wereld komen. Door hen in een aantrekkelijke omgeving met veel prikkels te laten bewegen, zoals kleurrijke materialen, vele klimmogelijkheden en uitdagingen, ontwikkelen ze elk op hun eigen tempo. De instructeur is er om alle activiteiten aan te bieden en de ouders zijn er om hen te ondersteunen, hen te helpen met de activiteiten en te helpen met leren. Ook zij hebben hun verantwoordelijkheid tijdens deze lessen door actief alles mee te doen.

Wekelijks komen er nieuwe activiteiten aan bod en maandelijks werken we rond een nieuw thema, waardoor de kinderen telkens opnieuw worden uitgedaagd. 

Tijdens de lessen zijn we enorm positief naar de kinderen toe, zodat we ze niet alleen laten ontwikkelen op verschillende vlakken, maar zodat ook hun zelfvertrouwen toeneemt.

Door deze positieve aanpak tijdens de les gaan ze meer zelfzeker worden en zie je hen ook op emotioneel, sociaal en cognitief niveau evolueren.