Ouder-kind-activiteit

Turnlesjes

Door hen in een veilige omgeving te laten ontdekken, vele klimmogelijkheden en uitdagingen aan te bieden, kunnen ze op hun eigen tempo bewegen en vooral onder begeleiding van de ouders en de professionele lesgever.
Kom samen met je kindje springen, dansen, koprollen, klimmen en klauteren.
Welkom van zodra je kapoen gaat kruipen tot ze 3,5 jaar zijn.

Voor wie?

Onze lessen zijn er voor kindjes van zodra ze gaan kruipen. De lessen voor de kruipers doen we één keer per maand. Vanaf je kindje gaat stappen, kun je wekelijks komen turnen.

Ouder-kind-lessen

Al deze lessen zijn ouder-kind-lessen waarbij elk kind met 1 begeleider naar de les komt. We delen onze groepen in als volgt: 

Je kapoen beweegt zichzelf voort door te kruipen op handen en knieën, door te poepschuiven of op de ellebogen of op nog een andere manier. Je kindje mag zichzelf ook al rechttrekken tot op de voeten en beginnend stappen. 

Je kapoen beweegt zich heel vlot over de grond (kruipend of op een andere manier) en/of je kapoen gaat zelfstandig stappen. 

Je kapoen stapt vlot rond en kan al wat lopen. 

Je kapoen gaat (bijna) naar school en is dan welkom in deze groep. 

Je hebt meerdere kapoenen tussen de leeftijd van 1 tot 4 jaar en je wilt hen graag samen laten turnen. Je mag met minimum 1 ouder komen voor meerdere kindjes of je mag per kindje 1 volwassene meenemen naar de les. 

ZO VERLOOPT EEN LES

De kinderen gaan in een aantrekkelijke en kleurrijke omgeving vol klim- en klautermateriaal (voornamelijk van Wesco en Gymnova) aan de slag met stappen, lopen, springen, hangen, balanceren,… om zo de motorische ontwikkeling te stimuleren.

De
 lesgever gaat samen met jullie aan de slag en geeft de instructies aan de volwassenen zodat jullie dan de activiteiten kunnen doen met je kindje.

De kindjes zijn tijdens de les vrij. Wij voorzien activiteiten die ze kunnen volgen, maar indien ze liever even iets anders doen, is dit helemaal oké. Het blijven tenslotte jonge kindjes die ook graag op ontdekking durven gaan. 

Daarnaast dagen we hen ook uit met verschillende thema’s (beweegrichtingen, ons lichaam, kleuren, tellen,…), laten we hen nadenken over hoe ze over de blokken kunnen klimmen, leren ze hun lichaam kennen en gebruiken en daar bovenop leren we ze ook te delen en te wachten op hun beurt (da’s mooi meegenomen he?).

Voor de (groot)ouders is dit eveneens de ideale activiteit voor extra quality-time.
En ook volwassenen doen graag eens gek met hun kind (en dat mag allemaal bij ons!)

Voordelen

MOTORISCH

Je kapoen leert zijn/haar lichaam ontdekken en leert het te bewegen. We gaan de motorische ontwikkeling stimuleren, we werken aan coördinatie, kindjes worden sterker en leren hun evenwicht te houden.

Cognitief

Je kapoen leert begrippen zoals over, onder, door, naast,… en gaat zo zijn/haar taal meer ontwikkelen. Ook het ruimtelijk inzicht wordt gestimuleerd tijdens de activiteiten.

Sociaal

Je kapoen leert samen te spelen, te delen, op zijn/haar beurt te wachten en samen op ontdekking te gaan.

Programma

Bekijk het programma van Herent en Haspengouw. 

WEKELIJKSE TURNLESJES

Wekelijkse turnlessen tijdens schooljaar.

SCHOOLVAKANTIES

Turnlesjes tijdens schoolvakanties. 

Onze locaties

Je kan ons vinden op twee locaties: Herent & Tongeren! Bekijk de contactgegevens en routebeschrijving. 

Veelgestelde vragen over onze Turnlesjes

Vraag en antwoord op vaakgestelde vragen.
Toch een andere vraag? Contacteer ons!

Een proefles kun je volgen op elk moment van de lessenreeks. Dit kan wel enkel in een les waar nog plekjes vrij zijn. Een gratis proefles kun je niet volgen tijdens de extra losse lessen voor kruipers, tijdens de schoolvakanties of in Last Minute Plekjes.

Onze lessen zijn toegankelijk vanaf je kindje gaat kruipen. Als je kindje kruipt, kun je de lessen voor de ‘Kruipers’ volgen. Als je kindje gaat stappen, kun je de wekelijkse lessen volgen bij de Wiesjes (1-2 jaar), Kapoentjes (2-2,5 jaar) of Jetjes (2,5-3,5 jaar).

Je schrijft je kindje in in de groep die het dichtste past bij de leeftijd van je kindje. Is je kindje 15 maanden, dan schrijf je in bij de Wiesjes (1-2 jaar). Is je kindje 23 maanden, dan mag je al inschrijven in het groepje van de Kapoentjes (2-2,5 jaar).

De turnlessen gaan door in een aparte zaal die toegankelijk is voor iedereen die gereserveerd heeft voor hun specifieke turnles. Deze zaal is verschillend van de zaal van de Open Gym.
De Open Gym en de Turnlessen gaan wel allemaal door in hetzelfde gebouw van jouw Kapoentjesgym.
Kapoentjesgym HERENT: Groenstraat 26, 3020 Veltem-Beisem
Kapoentjesgym TONGEREN: Gasthuisbosdreef 1C, 3700 Tongeren

Nee, er wordt 1 begeleider per kindje toegelaten tijdens de les. Extra begeleiders moeten buiten wachten tijdens de les. Zo is het rustiger voor de kindjes en hebben ze meer ruimte. Als elk kindje 2 begeleiders meeneemt, zijn dat serieus veel benen en voeten die rond die kindjes rondlopen.

Nee, je kan niet reserveren voor een volgende reeks. De huidige leden krijgen telkens eerst voorrang om opnieuw in te schrijven en nadien kan de rest mee aansluiten.

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven.

Om in te kunnen schrijven moet je een profiel aanmaken en je kindje toevoegen aan je profiel. Vervolgens kun je verder inschrijven.
Indien een les volzet is, kun je ook niet inschrijven.
Indien je een losse les boekt (bvb in de vakantie), kan de inschrijvingstool eerst ‘beschikbaar’ aangeven en bij een volgende stap ‘volzet’ aangeven.

Deze les is dan ook effectief volzet.

Indien je een les gaat missen, mag je ons dit altijd laten weten via mail (info@kapoentjesgym.be)
Op voorhand geannuleerde lessen mag je inhalen binnen dezelfde lessenreeks in een les waar er plaats vrij is. Vrije plekjes vind je zelf online tussen de lessenreeksen of bij de Last-Minute Plekjes. Een les die reeds voorbij is en waarvoor je niet hebt afgemeld, kun je niet inhalen.
Om een inhaalles te boeken, mail je ons ook, je kunt dit zelf niet online in orde maken. We kunnen niet garanderen dat het plekje waarvoor je mailt, nog steeds vrij is op de moment dat wij je mailtje lezen.
Een inhaalles kan niet geboekt worden in een vakantieles of andere extra losse lessen.

Er is een wachtlijst voor de lessen en om hierop te komen, mail je even naar info@kapoentjesgym.be
Deze wachtlijst wordt niet chronologisch afgegaan bij nieuwe inschrijvingen. De wachtlijst krijgt net iets sneller dan de grote groep een mailtje om te kunnen inschrijven.

We geven de voorkeur dat broers/zussen thuisblijven indien mogelijk. Als het niet mogelijk is, kunnen ze meekomen. De grote broers/zussen gaan wel de ganse les aan de zijkant mee volgen. Het is niet de bedoeling dat zij actief meespelen, ook niet als de les op de blauwe mat bezig is. Ze kunnen zich rustig aan de kant zetten en hun daar eventueel bezig houden.

Je mag zeker inschrijven tot het moment dat je kindje naar school gaat. Let op, dit is wel enkel geldig voor lessen tijdens de week, niet voor lessen in het weekend.

Om in te schrijven, mail je best naar info@kapoentjesgym.be om alles verder te regelen.

Je kan voor losse lessen inschrijven als er plaats is in die les. Je vindt deze losse lessen onder ‘Last Minute Plekjes’ in je profiel.

Als ouder/begeleider van je kind doe je actief mee. Je gaat dus de ganse les samen met je kindje bewegen en ze vooral helpen tijdens de oefeningen.

Nee, onze lessen zelf zijn niet fiscaal aftrekbaar. Onze kampen tijdens de schoolvakanties zijn dit wel.

Je krijgt op het einde van elke lessenreeks automatisch via mail het document dat je kan binnenbrengen bij je mutualiteit. Je hoeft dit dus niet mee te nemen naar de les.

Ga naar ‘Inschrijven’ en maak een profiel aan. Vervolgens voeg je je kindje toe en hebben wij alle nodige gegevens. Je krijgt nu automatisch onze nieuwsbrieven en info.

Je bent pas ingeschreven voor een les, indien je online hebt ingeschreven én hebt betaald.

Je krijgt hiervan dan ook een bevestiging via mail en wij zien jullie inschrijving automatisch binnenkomen. Een reservatie via mail aanvragen is niet geldig.

Bij het annuleren van een les zijn er volgende opties:
OPTIE 1: Je houdt de lessen tegoed voor een volgende lessenreeks. Deze lessen kun je maximum houden tot het einde van een volgende lessenreeks.

OPTIE 2: Je krijgt een terugbetaling. Bij deze terugbetaling verrekenen we €2/transactie dat je hebt gemaakt tot betaling van je lessen. De aangerekende verzekering wordt nooit terugbetaald, deze blijft wel geldig tot het einde van het lopende schooljaar.

INSCHRIJVEN

Klik hier om je online registreren en je in te schrijven voor een proefles of een lessenreeks.