Wat doet de Kapoentjesgym? 

De kapoentjesgym organiseert wekelijkse turnsessies voor peuters en kleuters van 1 – 3,5 jaar.

De kindjes komen samen met mama, papa, oma, opa, meter, peter,… turnen en hun motorische ontwikkeling versterken. 

Filosofie

Kinderen ontwikkelen en leren zodra ze op deze wondere wereld komen. Door hen in een veilige omgeving met veel prikkels te laten ontwikkelen, zoals kleurrijke materialen, vele klimmogelijkheden en uitdagingen, kunnen ze dit op hun eigen tempo doen en vooral onder begeleiding van de ouders en de professionele instructeur.

Wekelijks komen er nieuwe activiteiten aan bod, waardoor de kinderen op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen en zo hun motorische ontwikkeling wordt verbeterd.

Tijdens de lessen zijn we enorm positief naar de kinderen toe, zodat we ze niet alleen laten ontwikkelen op verschillende vlakken, maar vooral ook hun zelfvertrouwen doet toenemen.

Door deze positieve aanpak tijdens de les gaan ze veel zelfzekerder worden en zie je hen ook op emotioneel, sociaal en cognitief niveau evolueren.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Stacey en ik ben 30 jaar. Ik ben oorspronkelijk afkomstig uit Mechelen, waar ik tot mijn 18 jaar naar school ben geweest.

Toen ik 7 jaar was, heb ik de turnkriebel te pakken gekregen ben ik beginnen turnen tot 22 jaar op competitief niveau. Turnen is altijd een grote passie geweest en dit zal altijd zo blijven. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier zelf mee verder kan gaan binnen mijn job.

Na men middelbare school was het even twijfelen en zoeken welke hogere studies ik wou aanvangen, maar de keuze voor Bachelor Lichamelijke Opvoeding was de beste keuze, gezien mijn sportieve levensstijl. Een uitdagende opleiding waar ik veel ervaring heb opgedaan omtrent het lesgeven! Na die eerste bachelor was ik nog niet klaar om te gaan werken en heb ik nog een verkorte opleiding voor onderwijzeres gevolgd en behaald en een postgraduaat sportmanagement, eveneens behaald. Met al deze kennis ben ik gestart als commercieel bediende in een bedrijf dat turntoestellen verkoopt. Dankzij hen ben ik in de wereld van baby-, peuter- en kleuterturnen terecht gekomen. Na 4 jaar ervaring te hebben opgedaan met het lesgeven aan baby’tjes van 4 maanden oud tot en met kinderen van 12 jaar, heb ik besloten om dit zelf te gaan organiseren in Herent. Dichtbij huis en een ultieme droom die ik kan waarmaken!

Lesgeven aan deze kleinste kindjes geeft me zoveel voldoening, het is voor mij de beste job ooit! Ze zijn zo gemotiveerd, vrolijk en je ziet ze elke week weer vooruit gaan! Ik ben dan ook heel blij dat ik hen wekelijks een superleuke les kan geven en ze telkens met plezier weer komen ’turnen’.

Naast het peuter- en kleuterturnen ben ik ook Zumba-instructeur en geef ik ook daar les in.

Ik ben dus een bezige en sportieve bij!