De kapoentjesgym organiseert wekelijkse turnsessies voor peuters en kleuters van 1 – 3,5 jaar.

De kindjes komen samen met mama, papa, oma, opa, meter, peter,… turnen om zo hun ontwikkeling te stimuleren.

Wie ben ik?

Mijn naam is Stacey, mama van 2 zoontjes en ik ben oorspronkelijk afkomstig uit Muizen (Mechelen), waar ik tot mijn 25 jaar heb gewoond. 

Toen ik 7 jaar was, heb ik de turnkriebel te pakken gekregen ben ik beginnen turnen tot 22 jaar op competitief niveau. Turnen is altijd een grote passie geweest en dit zal altijd zo blijven. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier zelf mee verder kan gaan binnen mijn job.

Na de middelbare school koos ik voor de opleiding Bachelor Lichamelijke Opvoeding aan de KHLeuven. Een uitdagende opleiding waar ik veel ervaring heb opgedaan omtrent het lesgeven! Na die eerste bachelor was ik nog niet klaar om te gaan werken en heb ik nog een verkorte opleiding gevolgd voor onderwijzeres in de lagere school en vervolgens nog een postgraduaat sportmanagement. Met al deze kennis ben ik gestart als commercieel bediende in een bedrijf dat turntoestellen verkoopt. Dankzij hen ben ik in de wereld van baby-, peuter- en kleuterturnen terecht gekomen. Na 4 jaar ervaring te hebben opgedaan met het lesgeven aan baby’tjes van 4 maanden oud tot en met kinderen van 12 jaar, heb ik besloten om dit zelf te gaan organiseren. 

Lesgeven aan deze kleinste kindjes geeft me zoveel voldoening, het is voor mij de beste job ooit! Ze zijn zo gemotiveerd, vrolijk, enthousiast en je ziet ze elke week weer vooruit gaan! Ik ben dan ook heel blij dat ze telkens met alle plezier weer komen ’tujnen’.

Filosofie

Kinderen ontwikkelen en leren zodra ze op deze wondere wereld komen. Door hen in een veilige omgeving met voldoende uitdaging te laten bewegen, zoals aantrekkelijke materialen en veel bewegingsmogelijkheden, kunnen ze op hun eigen tempo ontwikkelen. Dit doen we allemaal samen met een enthousiaste lesgever die allerlei oefeningen aanbiedt. 

Wekelijks komen er nieuwe activiteiten aan bod en maandelijks werken we rond een nieuw thema, waardoor de kinderen telkens opnieuw worden uitgedaagd.

Tijdens de lessen zijn we enorm positief naar de kinderen toe, zodat we ze niet alleen laten ontwikkelen op verschillende vlakken, maar zo ook vooral hun zelfvertrouwen doen toenemen.

Door deze positieve aanpak tijdens de les gaan ze meer zelfzeker worden en zie je hen ook op emotioneel, sociaal en cognitief niveau evolueren.